Новото Porsche ще е кръстоска между 911 и Panamera


19.02.2015


Новото Porsche ще е кръстоска между 911 и Panamera


Неотдавна ръководството на Porsche бе обявило, че не желае компанията да се конкурира с Tesla Motors, но германския производител вече работи върху спортен електромобил. От изданието Car съобщиха, че новият модел ще се казва 717 и ще е смесица между купето 911 и лимузината Panamera.


Платформата, върху която ще бъде изграден електрическия автомобил е обновената MSB, която използват новите поколения на Porsche Panamera и Bentley Continental. Архитектурата на новия модел ще бъде заимствана от Panamera, а дизайнът от 911.


Машината ще бъде оборудван с два електромотора - по един на всяка ос, както и с различно задно окачване, при което ще бъдат използвани пневматични възглавници вместо пружини. Porsche 717 ще се предлага с различни варианти на батериите и мощността на двигателите, също като Tesla Model S.


Преходът на електрическото Porsche 717 с едно зареждане ще е около 450 км, като инженерите на Porsche и Volkswagen работят съвместно върху нова система за зареждане, която да позволява много по-бързо зареждане на акумулаторите.


Спортният автомобил ще се появи на пазарите не по-рано от 2020 г.