Lamborghini Huracan от Mansory


23.02.2015


Lamborghini Huracan от Mansory


Тунинг-ателието Mansory доработи Lamborghini Huracan, не само външно, но и неговия двигател. Суперколата ще бъде представена на изложението в Женева.


Базовият двигател на Huracan е с десетцилиндров атмосферен с обем 5.2 литра, развиващ 610 к.с. и 650 Нм въртящ момент. След сложената му турбина, той развива 850 к.с. и 780 Нм.


Колата е оборудвана с нова изпускателна система, модернизирана горивна система, препрограмиран блок за управление на мотора и с преработена скоростна кутия. Както и с нови брони, престилки, дифузьор и антикрило, направено от въглеродни нишки. Представител на Mansory твърди, че тези елементи са намалили теглото на колата, но не казва с колко. Други доработки са фирмени 20- и 21-цолови джанти, нов волан, алуминиеви педали, карбонови елементи в интериора и комбинация от червена и черна кожа в салона.


Доработеният Huracan ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди и развива максимална скорост 330 км/ч. Като сравнение стандартната версия на модела достига 100 км/ч за 3.2 секунди и развива максимална скорост 325 км/ч.