Първи снимки на концептуалния модел XR-PHEV II


27.02.2015


Първи снимки на концептуалния модел XR-PHEV II


Mitsubishi публикува първи снимки на хибридния модел XR-PHEV II броени дни преди автосалона в Женева и разкри подробности за него. Той ще бъде следващото поколение на ASX, а дизайнът му ще се използва и на други бъдещи кросоувъри.


Кросоувърът е продължение на модела XR-PHEV, показан през 2013 г. на автосалона в Токио. Той е с дължина от 4490 мм, широчина - 1890 мм и височина - 1620 мм, а разстоянието между двете оси е 2670 мм. Хибридът е изграден на платформата GS, която е направена с помощта на Chrysler.


Концептът има задвижване на четирите колела и хибриден агрегат, в който влизат бензинов турбо-двигател за предната ос и електромотор с мощност 163 к.с. за задната. Няма информация за бензиновия агрегат, но при XR-PHEV той беше 1.1-литров. Литиево-йонните батерии са с капацитет 12 кВт/ч, а нивото на вредните емисии СО2 ще бъде около 40 г/км.


Всички останали подробности ще се разберат на изложението в Женева. Очаква се дизайнът на хибридния кросоувър да се използва освен за следващото поколение на ASX и за фейслифта на Outlander, който вероятно ще се появи по-късно тази година или в началото на следващата.