Great Wall в топ 100


17.03.2015


В световен мащаб британската компания Brand Finance е сред водещите и най-уважаваните независими консултантски фирми за оценка стойността на брандовете. Те са автори на престижната ежегодна класация  „Топ 100 авто и Топ 10 гуми“, която класира 100-те най-успешни марки автомобили в света и 10-те най-добри сред производителите на гуми.


В тазгодишната класация Great Wall е на 33 място и е с цели 7 позиции нагоре в сравнение с 2014 година. След Great Wall остават познатите ни Mitsubishi (34), Opel (40), Jaguar (57), Skoda (62) и Dacia (71), което показва предпочитанията на потребителите в световен мащаб и оценката, която те дават на автомобилите. На първа позиция като най-скъпа автомобилна марка остават японската Toyota. След нея плътно се нареждат немските BMWVolkswagen, Mercedes, и отново японския бранд Honda.


При оценката на бранда под внимание се вземат както обема на продажбите, така и емоционалната привързаност на потребителите към марката, устойчивостта, бенчмаркинга на конкуренцията, международна признатост и разпознаваемост на бранда, капитал на компанията и т.н.