Great Wall печели одобрение за завод на BMW

 BEIJING Great Wall Motor получиха вътрешно регулаторно одобрение за изграждането на фабрика в сътрудничество с BMW, което може да реализира проекта BMW да произвежда електрически Мини в Китай.

През февруари 2018 г. BMW и Great Wall подписаха писмо за намерение да произвеждат Мини с батерия в Китай.

Начинанието е имало за цел да се открие завод в Джангджиаган, с капацитет за изграждане на 160 000 бензинови автомобила за износ и още 160 000 от така наречените нови енергийни автомобили (NEVs), според документи от официалния  уебсайт на града.

Проектът се забави от регулаторни ограничения.

За Шанхайската фондова борса в петък от Great Wall заявиха, че проектът ще има обща инвестиция от 5,1 милиарда юана (724,4 милиона долара), като строителството трябва да започне през следващата година и да бъде завършено през 2022 година.

Great Wall заявиха, че капацитетът за NEV’s (електромобили с акумулаторна батерия, Plug-in хибриди и автомобили с горивни клетки) все още не е одобрен от властите.

Търговски спор между Китай и САЩ накара ръководителите на BMW да замразят плановете за създаване на китайски център за износ. На световното автомобилно изложение в Женева от BMW заявиха, че трябва да преценят дали експортният план е финансово жизнеспособен.

Завод на Great wall за електрически Mini

В петък от BMW споделиха в изявление, че първоначалният фокус на сътрудничеството  с Great Wall е съвместното изследване и развитие на бъдещото местно производство на Mini електромобили.

От BMW заявиха, че на 29 ноември ще бъде направено допълнително съобщение за съвместното предприятие в Джангджиаган.

BMW продава малко повече от 2 милиона автомобила годишно, от своя страна Great Wall продадоха повече от 1 милион автомобили миналата година.

Източник: https://www.autonews.com/ ;

Разгледайте също:

Шпионски снимки ни показват новата S-класа 2020 без камуфлаж

BMW няма да инвестира в отделна архитектура за електромобили

Оптимизмът за автономни превозни средства преминава през “проверка на реалността”. -Част 1