Тунинг на Форд Фокус СТ

“Открийте набор от функции във вашия Форд Фокус СТ и на вашия смартфон, които работят в синхрон, за да поддържате безпроблемна връзка при всяко пътуване.”

С това обръщение “Форд” представят новия Форд Фокус СТ ,а ние ще Ви запознаем с една друга функция,която обаче не е предоставена от Форд.

Форд Фокус СТ

 

 Новата опция за тунинг за Форд Фокус СТ , „m330“ на Mountune , дава 49 конски сили мощност и увеличава въртящия момент с 90 нютон метра.

Мощността на изцяло обновения Форд Фокус СТ може да бъде увеличена до 324 к.с. с помощта на приложение (app-tuning).
Точно както един гръм бива следван от светкавица,така винаги когато има нов бърз Форд, скоро ще се появи тунинг пакет от Mountune. Така става и с новия Фокус СТ – за всеки, който не се задоволява със запасите си от 275 конски сили , тунерът на базата на Есекс има решение, наречено „m330“.

Форд Фокус СТ Тунинг

Единствената физическа модификация е спортен панелен въздушен филтър,който подсигурява повече въздух за двигателя. След като влезете, има OBD адаптер за SmartFlash, който свързвате с телефона си и контролирате чрез специално приложение.
След като вече се свържем виждаме,че има три режима на работа : заводска настройка,функция против кражби и производителност(тунинг). Зададено на последното, мощността се увеличава с 49 конски сили до 324 конски сили , докато въртящият момент набъбва до 515 нютон метра – увеличение от 90 нютон метра .И тук бихме казали ,че целта заслужено оправдава средстава,които са около 600 Британски паунда.

Форд Фокус СТ

 

И стотните са от значение !!!

0-100 км/ч спада от 5,7 до 5,2 секунди в режим на работа, но си струва да се отбележи, че допълнителното ускорение не е единствената полза. Можете също така да се забавлявате с бързата смяна на предавки без да вдигате крак от педала на газта и да се насладите на звука на генерацията,който доста се променя във високи обороти.

Форд Фокус СТ

За останалите функции като “безпроблемна свързаност”,която Ви осигурява Wi-Fi hotspot предлагащ скорост до 4G и възможност дасвържете максимум десет устройства , “Актуална информация за трафика” ,подобряваща вашата навигационна система SYNC 3, като предоставя актуализирани данни за трафика в реално време,”Стартирайте двигателя си отвсякъде” – тази функция идва за първи път в изцяло новия фокус (отнася се само за моделите с автоматична трансмисия) можете да използвате телефона си, за да стартирате двигателя на колата си от вашия дом, офис или където и да е другаде. Това ви помага да се уверите, че колата ви е размразена, топла и готова за движение през зимата и охладена през лятото. Тази функция автоматично заключва вратите, докато двигателят е включен и автомобилът все още изисква вашия ключ, преди да може да бъде задвижван.
За останалите опции,предлагани от Форд ,моля посетете сайт на официалното представителство.

 

Източници :

https://www.carthrottle.com/

https://www.mountunestore.com/

https://www.ford.co.uk/

Работил по статията : Божидар Чернаев

За автора

Коментар: